För arbetssökande

Att söka jobb kan ibland kännas hopplöst. Det är många som söker och ofta får man inget besked om processen eller varför man inte får jobbet. Vi arbetar ständigt med att bli bättre på återkopplingen av de sökta tjänsterna för vi vet hur jobbigt det känns att inte få besked.


Registrering

När du registrerar dig hos oss får du ett besked om att du har registrerat ett konto. Du kan när som helst logga in för att ändra eller uppdatera din sida. Tänk på att ju mer du registrerar om dig själv, desto lättare har vi att hitta just din kompetens när det kommer in en ny tjänst. Förutom att titta på de ansökningar vi får till varje tjänst scannar vi igenom vår bas av kandidater, så om du skulle missa att söka tjänsten kan det vara så att vi hör av oss ändå.

Ansökan

När du söker en speciell tjänst får du alltid ett besked att din ansökan registrerats till den mailadress du uppgivit. Om du inte får bekräftelse via mail har något blivit fel och då är det är bra om du går in och ansöker igen.

Det är vår ambition att alla ska få ett besked allra senast då tjänsten är tillsatt. Vi vet att det kan ta lång tid ibland då en rekryteringsprocess varar mellan 6-8 veckor. Om man är arbetssökande känns den tiden orimligt lång, det är vi medvetna om. Du är alltid välkommen att ringa under processen men det bästa sättet är att maila dina frågor.

Hur förbereder man sig inför intervjun

När du blir kallad till intervju hos oss är det bra att tänka på att alltid vara ute i god tid så du hittar till våra kontor. Du behöver inte ha med dig CV eller personligt brev eftersom vi redan har det i vårt system. Däremot vill vi gärna att du tar med betyg från utbildningar och tjänstgöringsbetyg från tidigare anställningar. Vi är medvetna om att man inte alltid har fått tjänstgöringsbetyg men då är det bra att ha med referenser från tidigare arbetsgivare istället. Är du ung och inte hunnit få arbetslivserfarenhet kan du ta med utbildningsbetyg och fundera på vem som skulle kunna vara din referens istället.

Ett bra sätt att förbereda sig är också att ha läst på lite om företaget och tjänsten du söker. Det visar hur stort intresse du har för tjänsten och väcker kanske också lite frågor som du kan ha förberett redan inför intervjun.

Vid intervjuerna är vi ofta två stycken från HIREQ.  Om man går vidare i processen får man åka till kundföretaget och träffa deras representanter där och ibland vill vår kund att vi är med även på den intervjun.

Test och referenstagning

Efter intervju hos vår kund stämmer vi av ditt intresse för tjänsten. Om du och vår kund är överens om att du ska börja arbeta hos dem, gör vi en personlighetstest och tar därefter dina referenser.