logo-hireq-kopia3

Affärsdriven Ekonomichef

Ystad – Ekonomi/Administration – Rekrytering

Ansvarig rekryterare

Johan Sahlin
0411-55 55 52
johan@hireq.se

Affärsdriven Ekonomichef

Om Ystad Hamn Logistik AB

Ystad Hamn Logistik AB har sedan 2000 ansvaret för hamnverksamheten i Ystad, vilket innebär all operativ drift, underhåll och utveckling. Under 2019 slog hamnen för femte året i rad nya rekord avseende personbilar och passagerare. Hamnen är Sveriges största hamn med daglig färjetrafik till Polen och Bornholm samt Sveriges tredje största färjepassagerarhamn. Vi är 32 anställda. Nu söker vi en affärsnära Ekonomichef.

Arbetsbeskrivning

Ystad Hamn är platsen där människor möts och reser vidare. Detta ställer krav på oss att alltid vara proaktiva och tillmötesgående men också innovativa. I rollen som ansvarig för den ekonomiska och administrativa funktionen kommer du behöva växla mellan olika typer av ekonomiskt och administrativt arbete såsom budget, kalkyler och bokslut till avtalsfrågor, upphandlingar, investeringar, arkivering m.m. Dina kontaktytor finns återkommande inom samhällets olika funktioner, exempelvis kunder, leverantörer, myndigheter och kommun. Men såklart även bank och försäkringsbolag samt egna hyresgäster. Du förväntas hela tiden att vara nära kärnverksamheten och affären för att säkerställa att bolaget hela tiden levererar tjänster på allra högsta branschnivå. Vi kommer därför lägga stor vikt vid såväl din kompetens som ditt personliga engagemang och intresse för vår verksamhet. Till din hjälp har du två medarbetare för vilka du naturligtvis har personalansvar. Du kommer att arbeta nära VD och vara ett naturligt bollplank inom ledningsgruppen och för styrelsen, men även till den övriga organisationen när din expertis behövs. Du förväntas vara föredragande gällande ekonomi vid bolagets styrelsemöten.

Profil

I botten har du en relevant utbildning som ger dig rätt teoretiska förutsättningar. Vi bedömer att det krävs utbildning motsvarande högskola civilekonom. Minst fem års erfarenhet av ekonomiskt arbete inom redovisning, bokslut, controller gör att du känner dig fullt trygg med våra förväntningar och krav på dig som Ekonomichef. Har du arbetat mot kommun och/eller politiskt styrd verksamhet är detta meriterande men inget krav. Du har god systemvana. Hos Ystad Hamn Logistik AB använder vi Pyramid och framförallt Officepaketet, men även andra system förekommer.

Du är en person som trivs allra bäst när du får vara med och påverka. När det är liv och rörelse och du får ge din input i affärsnära händelser såsom investeringar, utveckling och digitalisering känner du dig som mest motiverad. Det är då du kavlar upp ärmarna och är som bäst! Ditt ego förväntar sig att få vara en nyckelspelare i bolaget medan ditt EQ på ett behagligt sätt filtrerar fram en omtyckt personlighet och god representant för företaget. Teamet är viktigt för dig och du är en naturlig lagspelare. Du beskriver dig själv som lyhörd, proaktiv och trygg i både din personlighet och i din yrkesroll. Tjänsten kräver obehindrad engelska i tal och skrift. Övriga meriterande språkkunskaper är danska, polska och tyska. Dessa är dock inget krav. Körkort B är ett krav.

Denna rekryteringsprocess

I denna rekryteringsprocess samarbetar Ystad Hamn Logistik AB med HIREQ. För frågor och information kring tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Vi ser fram mot din ansökan!

Sök senast den 2020-09-03

Vår rekryteringsprocess

Ansökan

Urval

Intervju

Personlighetsprofil & Referenstagning

Anställning

Uppföljning

Fler lediga tjänster

  hireq-blackbox_rityta-1_rityta-1

  2020-08-13
  Tjänstemän
  Ystad

  #näringslivystad - tillsammans mot Corona!
  Vi är många som blir drabbade på olika sätt i virusets framfart. Såväl anställda som företagare försätts i situationer vi inte kunnat förutspå och s...

  hireq-blackbox_rityta-1_rityta-1

  2020-08-13
  Tjänstemän
  Malmö
  Transport

  Transportledare med personalansvar
  Nu tas nästa steg i ett expansivt skede med syfte att förstärka och förbättra. Därför söker vi nu en driven Transportledare. I denna roll kommer du ha e...

  hireq-blackbox_rityta-1_rityta-1

  2020-08-13
  Tjänstemän
  Lund
  Bygg och anläggning

  PLATSCHEF inom trädgård & fastighetsskötsel
  I denna roll kommer du att vara vår nyckelperson i bolaget där du får möjlighet att arbeta nätverksskapande och kundfokuserat. Du bär ansvaret för verksa...