logo-hireq-kopia3

Sälj- och Marknadscontroller

Ystad – Försäljning/Marknad – Rekrytering

Ansvarig rekryterare

Ingrid Duvander
0411-55 55 51
ingrid@hireq.se

Sälj- och Marknadscontroller

Om BLS Industries AB

BLS Industries är en innovativ och framstående familjeägd koncern inom VVS-branschen med huvudkontor i Ystad. Våra produkter fokuserar på att leda vatten. Några av koncernens produktsegment är golvbrunnar, golvrännor, inomhusavlopp, rostfri inredning, blandarfärsten och förkromade kopparrör. All tillverkning sker i Sverige och koncernen har idag säljbolag i Norden och England. Koncernens omsättning uppgår till ca 700 MSEK. BLS Industries kännetecknas av korta beslutsvägar, kundfokusering och en stark finansiell ställning. Tack vare en målmedveten satsning på produktutveckling och en konsekvent strategi för nya förvärv, är idag BLS Industries en av de centrala leverantörerna i branschen med flera starka varumärken. Läs mer på https://www.blsindustries.se/sv/   

Nu söker vi en Sälj- och Marknadscontroller.

Arbetsbeskrivning

Som koncernens Sälj- och marknadscontroller arbetar du med att utveckla processer och rutiner som bidrar till bolagens lönsamma tillväxt. Du ansvarar för framtagande och säkerställande av försäljnings- och omsättningsresultat, pris- och formatanalyser, försäljningsprognoser och analyser av framtagna business case. Du räknar löpande på bolagens affärer och bidrar till sund prissättning och ett gott affärsmannaskap inom försäljningsorganisationen.

I ditt uppdrag ingår också att stötta och utmana försäljningschef och säljansvariga i samband med rapporter, prognoser och budgetarbete och arbeta proaktivt genom att operativt och aktivt delta i verksamheten. Du rapporterar till Ekonomichef och ingår i controllerorganisationen och arbetar i nära samarbete med försäljningschefer.

Vi erbjuder ett arbete där du som controller i samarbete med försäljningsledningen i flera av bolagen har möjlighet att påverka och maximera våra affärer genom vassa analyser och ett proaktivt förhållningssätt.

Du är en av tre controllers placerade på huvudkontoret i Ystad, där det även finns en controller med inriktning produktion och en med inriktning mot rapportering och finans. Här arbetar ni med utgångspunkt i era olika specialområden tillsammans för att säkerställa analys och uppföljning i koncernen inom samtliga områden. Det är därför en klar fördel om du även har erfarenhet av produktions- och finansrelaterade frågor. 

Förutom dessa så finns även ett antal kollegor i ekonomigruppen som du kan bolla idéer och tankar med och du rapporterar till CFO i koncernen.


Profil

Vi söker dig som är utbildad civilekonom och har gedigen erfarenhet av arbete som controller eller liknande arbete i en sälj- och marknadsintensiv miljö. Du är van att arbeta med olika analysverktyg och har mycket god kunskap i Excel. För att passa i rollen är du kommunikativ och kommersiellt driven. Du är van att agera som bollplank mot beslutsfattare, är lösningsorienterad i ditt tankesätt och trivs att arbeta operativt. Du kan tidigt se samband ur stora flöden av data. Du är van att arbeta självständigt och har hög integritet. I rollen kommer du att vara en central del i att utveckla lönsamheten vilket ställer krav på din analysförmåga, kreativitet och problemlösningsförmåga. Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden engagemang, mod och ansvar.

Denna rekryteringsprocess

I denna rekrytering samarbetar BLS Industries med HIREQ. För ytterligare information kring tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Ingrid Duvander, 0411-55 55 51. Då vi gör ett löpande urval ser vi gärna din ansökan så fort som möjligt.

Sök senast den 2021-03-18

Vår rekryteringsprocess

Ansökan

Urval

Intervju

Personlighetsprofil & Referenstagning

Anställning

Uppföljning

Fler lediga tjänster

  hireq-blackbox_rityta-1_rityta-1

  2021-03-01
  Tjänstemän
  Lund
  Försäljning/Marknad

  Account manager - utvecklas i ett globalt bolag!
  Sedan 1961 har den tyska koncernen Multivac levererat förpackningsmaskiner till kunder världen över. Koncernen är branschledande när det kommer till den te...

  hireq-blackbox_rityta-1_rityta-1

  2021-02-25
  Tjänstemän
  Ystad

  #näringslivystad - tillsammans mot Corona!
  Vi är många som blir drabbade på olika sätt i virusets framfart. Såväl anställda som företagare försätts i situationer vi inte kunnat förutspå och s...

  hireq-blackbox_rityta-1_rityta-1

  2021-02-25
  Tjänstemän
  Ystad
  Försäljning/Marknad

  Sälj- och Marknadscontroller
  BLS Industries är en innovativ och framstående familjeägd koncern inom VVS-branschen med huvudkontor i Ystad. Våra produkter fokuserar på att leda vatten. ...