Han har spelat fotboll på hög internationell nivå. Han har byggt ett lag som vunnit SM och spelat i Champions League.

Nu tar Olof Persson nästa steg. Som kontorsansvarig på HIREQ.
– Jag har sysslat med rekrytering av fotbollsspelare nu tar jag med mig den erfarenheten och mentaliteten till nästa steg i min karriär, säger han.

Efter ungefär 350 matcher hos MFF tog Olof Persson steget från fotbollsplanen till att bli ledare vid sidan av den. De senaste fem åren har MFF-ikonen varit en del av tränarstaben, men nu går han vidare.
Och startar en helt ny karriär den 1/6 – hos HR-företaget HIREQ på kontoret på Limhamn.

– Det var för många delar av min personlighet som jag inte kunde nyttja inom fotbollsvärlden, där kände jag mig lite livegen och kunde inte styra över min egen tid. Nu ser jag fram emot att göra någonting annat där jag kan dra nytta av mina kunskaper från idrotten, säger han.

– För mig är detta ett klockrent beslut, men det är klart att jag på ett eller annat sätt alltid kommer att vara kopplad till MFF. Jag kommer att sitta på läktaren och fram till dess att jag börjar min tjänst på HIREQ i juni hjälper jag MFF med scoutingen på den danska sidan.

Vad kan du ta med dig från fotbollsplanen till din nya arena?

– Jag tycker att det är intressant att analysera, är intresserad av personligheter och karaktärer. Under min karriär har jag lärt mig leva med pressen och en mentalitet där det gäller att alltid vara bäst och sträva efter att bli ännu bättre.

Det vill jag ta med mig för att kunna hjälpa våra kunder att ha höga ambitioner och även kunna hålla den nivån. Jag har egenskaper som inte har fått ta så stor plats på fotbollsplanen, som förmågan att bygga relationer och känna empati. De bitarna passar betydligt bättre på HIREQ och jag ser fram emot att ta det här steget.

Den 1 juni börjar Olof Persson hos oss som ansvarig för vårt kontor på Limhamn! Vi är glada att välkomna Olof till oss och hoppas att våra kunder och kandidater ska känna sig speciella i relationen med Olof och oss på HIREQ!